Економічний клімат в єврозоні досяг найкращого з 2000 року показника - експерти

Економічний клімат в єврозоні досяг найкращого з 2000 року показника - експерти

Укрінформ
Економічний клімат в єврозоні знову покращився, досягнувши максимальної за останні 17 років позначки.

Такого висновку дійшли експерти мюнхенського Інституту економічних досліджень (ifo), повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Економічний клімат єврозони знову помітно покращився в третьому кварталі, з 26,4 до 35,2 пункта. Це максимальне значення з осені 2000 року», - говориться в аналітичній записці інституту.

Опитані експерти оцінили поточну економічну ситуацію як більш сприятливу, ніж у попередньому кварталі. Водночас більш оптимістичними виглядають і перспективи на найближчі шість місяців. Сильне зростання, як очікується, продовжиться в усьому другому півріччі 2017 року.

Читайте також: Євростат: безробіття в ЄС - рекордно низьке за 10 років

Ситуація та очікування, зокрема, покращилися у чотирьох найбільших економіках зони - Німеччині, Франції, Італії та Іспанії.

Інфляційні очікування експертів на 2017 рік дещо знизилися - до 1,5% з 1,6%. Опитані бізнесмени прогнозують збільшення короткострокових і довгострокових відсоткових ставок у найближчі півроку.

Після подорожчання євро по відношенню до долара у попередньому кварталі експерти очікують відносного стабільного обмінного курсу в найближчі півроку. Помітно покращилася (особливо у Франції) готовність банків надавати кредити компаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-