Укргазвидобування: Зростання видобутку газу в 2018 році прискориться до 9%

Укргазвидобування: Зростання видобутку газу в 2018 році прискориться до 9%

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» розраховує, що за результатами 2018 р. зростання видобутку природного газу прискориться до 9%.

Про це в інтерв'ю виданню «Бізнес» розповів перший заступник голови компанії Олександр Романюк, повідомляє oilnews.com.ua.

«Плановий показник видобутку, закладений у «Стратегії 20/20» на цей рік, — 15,2 млрд куб. м, і ми його досягнемо. Вперше за багато років отримаємо зростання видобутку близько 4%. На 2018 р. ми по кожному напрямку бачимо в деталях, як досягти 16,5 млрд куб. м (9% зростання, - ON.)», - сказав він.

При цьому Романюк відзначає, що без отримання нових ліцензій плановий показник видобутку 20 млрд куб. м в 2020 р. буде досягти неможливо, оскільки на 2018-2020 роках стратегією передбачені досить серйозні обсяги видобутку газу, які треба підняти з нерозвіданих родовищ. Нагадаємо, що за останні півтора року Полтавська область не погодила компанії жодної нової ліцензії, 58 раз відмовивши в проханні.

«Укргазвидобування» розраховує до 2020 року інвестувати $3 млрд на закупівлю і модернізацію бурових верстатів, а також на залучення сторонніх підрядних організацій для проведення відповідних робіт на родовищах підприємства.

Читайте також: Укргазвидобування через ProZorro відновлюватиме понад 1900 ліквідованих свердловин

Довідка OilNews

«Укргазвидобування» – публічне АТ, акції якого належать НАК «Нафтогаз України». Основні напрямки діяльності – видобуток природного газу, газоконденсату і нафти. Компанія є найбільшим видобувачем природного газу в Україні, забезпечуючи понад 70% усього видобутку. До її складу входить Шебелинський газопереробний завод, підприємства з виробництва ЗВГ і мережа з 18 АЗС у Харківській обл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-