За рік кількість процедур через ProZorro зросла майже до мільйона

За рік кількість процедур через ProZorro зросла майже до мільйона

Укрінформ
Аналітики ProZorro зазначають, що за рік роботи системи електронних закупівель ProZorro, станом на 1 серпня 2017 року, кількість процедур зросла до 991,5 тисячі, а сума оголошених торгів до 725 млрд грн.

Про це інформує Урядовий портал.

 “Аналітики ProZorro підрахували, що за рік роботи кількість проведених процедур зросла на 550% до 991,5 тисячі процедур”, - йдеться в повідомленні.

До електронної системи за рік приєдналося більше 18 тисяч нових державних замовників (органів влади, державних чи комунальних підприємств). На 384% зросла кількість учасників (підприємств чи фізичних осіб-підприємців, що взяли участь хоча б в одному тендері), а сума оголошених торгів збільшилась майже в 10 разів з 75 млрд грн до 725 млрд грн.

“Наразі ми очікуємо низку законодавчих змін, які зможуть додати необхідний для системи фунціонал. Зокрема, обговорюється питання розвитку сервісів для контролюючих органів. Завдання системи - зробити всі процеси публічних закупівель максимально прозорими, і необхідно дати людям, які приймають управлінські рішення, достатню інформацію в зручному вигляді”, - зазначив директор ДП “Прозорро” Василь Задворний.

Читайте також: ProZorro презентував індекс найкращих практик для аналізу публічних закупівель

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року всі тендери які перевищують порогові значення (від 200 тис. для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт), повинні проводитись через ProZorro. Державний замовник (орган влади, державне чи комунальне підприємство) повинен завантажувати в ProZorro тендерну документацію, оголошуючи таким чином закупівлю. В режимі он-лайн потенційні учасники можуть спілкуватись з замовником, ставити уточнюючі запитання, а замовник зобов'язаний давати відповідь. Учасники подають свої тендерні пропозицію через систему і потім торгуються на аукціоні.. Після визначення переможця, замовник зобов’язаний також завантажити в систему текст договору з постачальником. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-