Україна надасть Молдові 10 тисяч авторизацій на вантажні перевезення

Україна надасть Молдові 10 тисяч авторизацій на вантажні перевезення

Укрінформ
Україна додатково надасть Республіці Молдова 10 тисяч авторизацій на здійснення вантажних перевезень своєю територією.

Про це поінформували у Міністерстві економіки та інфраструктури Молдови за підсумками засідання молдавсько-української робочої групи у сфері транспорту, що відбулося у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"У рамках засідання члени спільної робочої групи проаналізували і ситуацію навколо мосту через Дністер «Унгур-Бронниця» на молдавсько-українському кордоні, констатувавши, що міст вже готовий до здачі в експлуатацію для проїзду легкових автомобілів та здійснення вантажних перевезень", - говориться у повідомленні.

Читайте також: США розчаровані зміною виборчої системи в Молдові

Сторони домовилися також підготувати спільне звернення до зовнішніх партнерів Молдови та України про надання фінансової допомоги для аналізу ситуації відносно відновлення і майбутнього функціонування ділянки залізниці «Бессарабка-Березине», що дозволить запустити на цій гілці залізничні товарні потяги. Всього відновлення потребують 20 км залізниці на території України та 1,5 км на території Молдови.

Проаналізувавши двосторонню співпрацю між двома країнами у сфері авіатранспортних сполучень, Україна і Молдова домовилися провести найближчим часом зустріч, у рамках якої будуть допрацьовані технічні аспекти тексту Угоди про лібералізацію авіаційного сполучення між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-