Херсонські кавуни вперше за 14 років

Херсонські кавуни вперше за 14 років "пливуть" до Києва

Укрінформ
Кавуни з Херсонщини цього року вперше везуть до Києва не автотранспортом, а по воді, і це свідчить про відновлення річкового сполучення.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Вперше за 14 років херсонські кавуни відправляться в столицю не автошляхами, а річковим транспортом. Це – позитивна новина, яка говорить про те, що річкове сполучення, яке, на жаль, перебуває в занепаді останніми роками, починає відроджуватися", - наголосив керівник уряду.

За його словами, використання річкового транспорту замість автомобільного не лише зменшує завантаженість доріг, а й здешевлює продукт для кінцевого споживача. Щоб перевезти таку кількість кавунів, яку може прийняти одна баржа (250 тонн), знадобилося б близько 50 хур.

Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має значний потенціал у розвитку як пасажирських, так і вантажних перевезень річковим транспортом.

У цьому зв'язку він нагадав, що нещодавно дав доручення Мініфраструктури підготувати стратегію розвитку транспортної галузі України, важливою складовою якої стане розвиток річкового сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-