Середня зарплата в Україні за рік зросла до 7360 гривень

Середня зарплата в Україні за рік зросла до 7360 гривень

Укрінформ
Середня номінальна зарплата в Україні в більш ніж у 2 рази перевищує встановлений показник мінімальної зарплати і станом на червень становить 7360 гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Середня номінальна заробітна плата в Україні за рік (червень поточного року до червня минулого року) зросла на 37,9% і станом на 1 липня становить 7360 грн. Це в 2,3 рази вище законодавчо встановленого з початку року показника мінімальної заробітної плати.

За даними Державної служби статистики України, порівняно із травнем розмір заробітної плати збільшився на 7,6%. «Реальна заробітна плата у червні поточного року порівняно із травнем збільшилася на 5,8%, а відносно червня минулого року  – на 18,9%», - йдеться у повідомленні Держстату.

За даними відомства, заробітні плати вище середнього зафіксовані в промисловості, на транспорті, зокрема авіаційному, в сфері ІТ та телекомунікацій. Середня зарплата в сфері освіти в червні становила 7151 грн, в сфері охорони здоров’я – 5374 грн. У регіональному розрізі найвищі зарплати в червні зафіксовані в Києві – в середньому вище 11 тис. грн.  

Читайте також: Борги із зарплати характерні для непідконтрольних територій - Мінсоцполітики

Динаміка збільшення зарплат має сталий характер. Так, за даними Міністерства соціальної політики ріст номінальної заробітної плати за січень-травень поточного року у цілому по Україні становив 36,8%, а реальної – 19,8%.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-