Річний дефіцит бюджету не перевищить показник уряду в 2,7% ВВП - Dragon Capital

Річний дефіцит бюджету не перевищить показник уряду в 2,7% ВВП - Dragon Capital

Укрінформ
В Dragon Capital прогнозують, що за результатами 2017 року дефіцит бюджету не перевищить встановленого урядом показника в 2,7% ВВП.

Про це йдеться в прес-релізі Dragon Capital, що є в розпорядженні Укрінформу.

«За нашими оцінками, змінний 12-місячний профіцит сектора держуправління досяг 0,3% ВВП (у порівнянні з дефіцитом в 2,3% в 2016 р.), в той час як первинний профіцит склав 4,2%. Ми очікуємо, що зростання бюджетних витрат прискориться в другому півріччі, зокрема - через прийняття змін до державного бюджету, які підвищили цільові показники доходів і витрат на 1,4% ВВП, розподіливши додаткові доходи бюджету на підвищення пенсійних виплат, субсидій на житлово-комунальні послуги, оборонні та капітальні витрати. Проте ми очікуємо, що за результатами року дефіцит бюджету не перевищить встановленого урядом показника в 2,7% ВВП», - йдеться в повідомленні.

В Dragon Capital відзначають, що попри скорочення касового профіциту бюджету в червні, його позитивне сальдо в першому півріччі залишилося на високому рівні. Позитивна динаміка бюджетних показників відображає консервативний підхід до витрат та суттєве зростання доходів, викликане як зростанням економіки, так і разовими надходженнями.

Читайте також: 6 відсотків ВВП України йде на оборону

«За нашою оцінкою, доходи сектора держуправління (з урахуванням пенсійного фонду) зросли на 45% р/р у першому півріччі (до 569 млрд грн) завдяки збільшенню податкових надходжень на 30% р/р, а також за рахунок стрімкого зростання неподаткових платежів (+183% р/р). Серед податків найбільший внесок у зростання дохідної частини стався через зростання зборів ПДВ (особливо на імпортні товари), прибуткового податку та єдиного соціального внеску. Головною причиною зростання останніх двох категорій доходів стало підвищення мінімальної зарплати з початку поточного року», - відзначають в Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-