"Київхліб" вимагає скасувати торги з продажу ряду активів банку "Хрещатик"

Укрінформ
ПАТ "КИЇВХЛІБ" вимагає скасувати торги з продажу ряду активів, що обліковуються на балансі ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК", серед яких значиться право вимоги за кредитними договорами ПАТ "КИЇВХЛІБ".

Про це йдеться в заяві ПАТ "КИЇВХЛІБ". 

"ПАТ "КИЇВХЛІБ" стало відомо про те, що на 28.07.2017 р. Фондом гарантування вкладів фізичних осіб призначено проведення відкритих електронних торгів (аукціону) з продажу ряду активів, що обліковуються на балансі ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК", серед яких значиться право вимоги за кредитними договорами ПАТ "КИЇВХЛІБ", що забезпечені нерухомим майном. ПАТ "КИЇВХЛІБ" повідомляє, що заборгованість перед ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК" у ПАТ "КИЇВХЛІБ" відсутня, всі кредитні зобов’язання погашені, кредитні договори є припиненими. Правовідносини стосовно зазначених зобов’язань оскаржені в суді", - йдеться в заяві.

Читайте також: Активи проблемних банків можна побачити у віртуальних кімнатах - регулятор

Як йдеться в заяві підприємства, за результатами кількох судових процесів встановлено, що ПАТ «КИЇВХЛІБ» сплатило на користь ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» грошові кошти в якості погашення ним суми основної заборгованості за Кредитними договорами, а також відсотки за користування кредитом згідно відсоткових ставок. У зв’язку із цим, Кредитні договори є припиненими. Припиненою також є іпотека.

"Тобто, судами підтверджено правомірність погашення кредиту згідно з кредитними договорами, припинено кредитні договори, припинено іпотеку та припинено обтяжень нерухомого майна. А відтак, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб безпідставно та неправомірно виставлено на торги право вимоги за кредитними договорами ПАТ "КИЇВХЛІБ", що забезпечені нерухомим майном. Оскільки, правовідносини стосовно зазначених зобов'язань оскаржені в суді, торги ними будуть визнані незаконними", - йдеться в заяві.

Кріи того, ПАТ "КИЇВХЛІБ" підкреслює, що "потенційний покупець таких прав вимоги ризикує втратити інвестовані в права вимоги кошти, а також понести додаткові витрати та бути втягнутим у судові спори".

Юристи ПАТ "КИЇВХЛІБ" звернулися до ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК", Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку України з вимогою скасувати торги, призначені на 28.07.2017 р., а також відкласти дату можливого проведення торгів до вирішення даного питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-