Американці підвищуватимуть стійкість енергетичної системи України

Американці підвищуватимуть стійкість енергетичної системи України

Укрінформ
До розробки Плану забезпечення стійкості енергетичної системи України будуть залучені експерти зі США.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталії Бойко з в.о. голови представництва Департаменту енергетики США в Україні Скоттом Шрумом, інформує прес-служба Міненерговугілля.

«Окрему увагу сторони приділили питанню підвищення рівня енергетичної безпеки та шляхів досягнення енергетичної незалежності. Зокрема, було обговорено питання залучення експертів з метою розробки Плану забезпечення стійкості енергетичної системи», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Міністра енергетики США розіграв пранкер, який видав себе за Гройсмана

Сторони також обговорили стан реалізації спільних проектів в атомно-промисловому комплексі, зокрема, проектів із диверсифікації постачань ядерного палива для українських АЕС, а також торкнулися деяких аспектів розширення співробітництва у впровадженні сучасних рішень з питань забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури.

«Наявність такого інструменту як План забезпечення стійкості енергосистеми України дозволить додатково поліпшити роботу енергетичної системи та стане основою для спільного обговорення експертами з наших країн питань енергетичної безпеки», - коментує заступник міністра енергетики Наталія Бойко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-