"Автомобільний хаб" в Одесі допоможе швидко оформити авто - облдержадміністрація

Укрінформ
Очільник Одеської облдержадміністрації Максим Степанов провів нараду з участю представників Одеської митниці ДФСУ, прикордонної служби та МВС стосовно реалізації пілотного проекту "Автомобільний хаб".

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"За попередні два з половиною місяці ми змогли здійснити погодження з банківськими установами та органами державної влади щодо формування "Автомобільного хаба", і я впевнений, що 22 серпня ми його відкриємо на території "Євротерміналу". Причому питання чи є в тебе хтось на митниці, бо треба машину розмитнити, стояти не буде", - зазначив Степанов.

За його словами, "Автомобільний хаб" об'єднає роботу семи державних органів та закладів, які займаються оформленням усіх документів на придбану автівку. Працюватиме він за принципом "єдиного вікна": тут повністю облаштують приміщення для всіх служб і розширять склад для автівок, поряд функціонуватиме станція техобслуговування.

"Якщо транспортний засіб буде у належному технічному стані, то його власник отримає технічний паспорт та державні реєстраційні номери будь-якого регіону України на території «Автохабу» через філію сервісного центру МВС. При цьому буде можливість оперативно перевірити факт митного оформлення", - зауважив очільник Одеської митниці Олександр Власов, додавши, що у перспективі бази даних Одеської митниці та сервісного центру МВС будуть об'єднані.

Читайте також: Надходження від митниці у 1 півріччі зросли на 39 мільярдів

За його словами, поки що усі структури, які видають документи на автівку, знаходяться в різних місцях, і розмитнення та візування пакета документів зазвичай займає багато часу. "У перспективі об’єднаємо бази даних Одеської митниці та сервісного центру МВС, і заклад зможе обслуговувати від 50 до 100 транспортних засобів на добу, працюючи з 9.00 до 21.00 без вихідних”, - наголосив Власов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-