До кінця року Укрзалізниця капітально відремонтує 153 пасажирські вагони

До кінця року Укрзалізниця капітально відремонтує 153 пасажирські вагони

Укрінформ
До кінця 2017 року ПАТ "Українська залізниця" капітально відремонтує 153 пасажирські вагони, з яких 91 - на власних виробничих потужностях.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Українська залізниця", посилаючись на члена правління ПАТ "Укрзалізниця" Сергія Михальчука.

"Упродовж 2017 року ПАТ "Укрзалізниця" відновить капітально-відновлювальним ремонтом (КВР) 153 пасажирські вагони. Більшість вагонів – 91 одиницю – залізничники відремонтують на власних виробничих потужностях, решту – на ремонтних заводах", - йдеться у повідомленні.

За словами Михальчука, відновлений вагон матиме розетки в кожному купе, сучасне освітлення та вікна, кондиціонер та оновлений дизайн. Вартість проведення капремонту (КВР) одного вагона складає 8,5 млн грн.

Читайте також: Хабарнику з Укрзалізниці висунули ще одну підозру

Як зазначають в Укразалізниці, такий вид ремонту дозволяє подовжити термін експлуатації вагону на 15 років та збільшити міжремонтний пробіг з 300 тис. км до 450 тис. км. При цьому відзначається, що вартість нового вагона майже втричі вища, також вітчизняні вагонобудівні заводи мають певні обмеження в потужостях та не зможуть швидко побудувати велику кількість нових вагонів.

Михальчук заявив, що в наступні три роки капремонтом збираються оновлювати не менше 200 вагонів щорічно.

При проведенні капітально-відновлювального ремонту пасажирських вагонів на 94% використовуються комплектуючі вітчизняного виробництва. У майбутньому в компанії планують збільшити кількість вітчизняних комплектуючих до 98%.

Нагадаємо, нині інвентарний парк пасажирських вагонів становить понад 4,5 тис. одиниць. З них 57% віком від 28 до 41 року. 21% парку віком від 20 до 28 років. 12% парку мають вік понад 41 рік. Решта вагонів – молодше 20 років. Середній вік вагона – 30,1 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-