Вінниця приєдналася до системи ProZorro

Вінниця приєдналася до системи ProZorro

Укрінформ
Вінниця стала третьою областю України, яка приєдналася до системи ProZorro.Продажі, щоб у подальшому прозоро реалізовувати об'єкти малої приватизації.

Про це інформує прес-служба МЕРТ.

«Вінницький міський голова Сергій Моргунов підписав Декларацію про приєднання міста Вінниця до ProZorro.Продажі - спільного проекту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів України та Transparency International Україна», - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, Вінниця вже третя область, яка приєдналася до системи ProZorro.Продажі. Поки що області продають комунальне майно, але надалі зможуть швидко і прозоро реалізовувати і об'єкти малої приватизації.

“Ми успішно працюємо із Системою електронних публічних закупівель Prozorro і вже зекономили на закупівлях у 2016 році - 44 млн грн, а у 2017-му - 96 млн грн. Вважаю, що ProZorro.Продажі - це прозорий крок до реалізації майна. Система дасть більшу можливість наповнення бюджетів міста і ефективного використання та реалізації майна комунальних підприємств. Маю надію на роботу з малою приватизацією та продажем вільних земель”, - коментує Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Читайте також: ПриватБанк продаватиме активи через ProZorro

Нагадаємо, що 31 березня 2017 року було розпочато роботу другого вектора проекту - реалізації майна державних та комунальних підприємств. Протягом кількох місяців до проекту вже приєдналися Міністерство інфраструктури України, Донецька військово-цивільна адміністрація, Маріупольська міська рада, Тернопільська міська рада, Вінницька міська рада, а також державні та комунальні компанії: Укргазвидобування, Укренерго, Енергоатом, ПриватБанк, Аеропорт Бориспіль, Нафтогаз, Укрпошта, Укравтодор, КП “Київський метрополітен”, Автомобільні дороги України, Корпоративний недержавний пенсійний фонд НБУ, Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, Запорізький титано-магнієвий комбінат, КПМА "Київ" (Жуляни), УКРНАФТА, НАК "Надра України" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-