Україна та Аргентина реалізують спільний проект з розвитку агротехнологій

Україна та Аргентина реалізують спільний проект з розвитку агротехнологій

Укрінформ
Мінагро спільно з аргентинськими експертами планує розробити програму з впровадження сучасних технологій в аграрному секторі: точного землеробства, систем мінімального обробітку грунту та біотехнологій.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

«Незважаючи на ті досягнення в аграрному експорті, які ми маємо вже сьогодні, ми відчуваємо гостру потребу працювати у напрямі підвищення продуктивності виробництва в сільському господарстві України. Також ми розвиватимемо технології, які дадуть можливість вдосконалити ланцюги виробництва, переробки та експорту», - зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Читайте також: Мінагро: Аграрії Полтавщини одержали найбільше бюджетних дотацій

Також українська сторона зацікавлена у створенні спільних проектів з аргентинськими партнерами та у обміні досвідом, особливо з питань державно-приватного партнерства, моделей створення ефективних секторальних мереж та питань пристосування аграрного виробництва до змін клімату.

Мінагрополітики зауважує, що аргентинські представники пропонують створити спільно з Україною сучасні бізнес-моделі ефективного ведення сільського господарства з акцентом на малого та середнього виробника. Але головним фокусом співпраці має бути саме розвиток технологій (точне землеробство, мінімальний обробіток грунту, біотехнології та інші) та "створення спільного українсько-аргентинського «Каргілу XXI-го сторіччя», який зможе йти в ногу з глобальними аграрними та економічними мегатрендами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-