Мін’юст продовжує шукати нові активи Газпрому

Мін’юст продовжує шукати нові активи Газпрому

Укрінформ
Міністерство юстиції України працює над пошуком інших активів Газпрому на території України.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу анонсувати, що зараз проводиться робота щодо розшуку інших активів цієї компанії (Газпрому - ред.), і ми напрацьовуємо правові механізми щодо виходу даного питання на міжнародний рівень, коли Міністерство юстиції буде звертатися до інших країн за правовою допомогою щодо реалізації цього рішення суду", - заявив Петренко.

Він підкреслив, що Україна виконала частково рішення Господарського суду Києва щодо стягнення заборгованості російського Газпрому перед українським бюджетом.

"80 млн гривень Міністерство юстиції стягнуло з цієї російської компанії на користь бюджету України. Крім того, були арештовані відповідні активи на території України даної кампанії, права, які належали і поки що належать Газпрому", - наголосив міністр.

Читайте також: У МВФ заявляють, що економіка Росії утримується цінами на нафту

Він нагадав, що "рішенням суду, яке було підтверджене всіма інстанціями до Вищого господарського суду, було стягнено 173 млрд грн з російського Газпрому на користь українського бюджету за зловживання цією компанією своїм монопольним становищем під час транспортування газу і реалізації газу на території України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-