Комунальне майно Тернополя реалізовуватимуть виключно через ProZorro

Комунальне майно Тернополя реалізовуватимуть виключно через ProZorro

Укрінформ
Вже у серпні 2017 року Тернопільська міська рада вирішила реалізовувати майно комунальних підприємств обласного центру лише через систему ProZorro.Продажі.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

“Тернопіль - вже друге місто, яке приєднується до проекту. Першим був Маріуполь. Сподіваємося, що все більше міст долучатимуться до системи, адже вона не тільки робить процес продажу прозорим, а й дозволяє отримувати якомога більше прибутку, який місто може направити на свій розвиток”, - зазначив Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

«У нас високі показники ефективності проекту. Упродовж 8 місяців система згенерувала довіру. Ринок дійсно вірить, що обійти систему неможливо. Коли приходить більше двох покупців, у середньому ціна зростає на 23%. За липень ми продали 60% виставленого майна державних та комунальних підприємств. Проект розширюється - до вересня запустимо пілотні аукціони з оренди із Укрпоштою», - зазначив керівник проекту ProZorro.Продажі Олексій Соболев.

“Впевнений, що можливості співпраці із системою ProZorro.Продажі дадуть більшу відкритість влади, конкуренцію на ринку, зросте кількість бажаючих для придбання певного об’єкту чи товару. А це додаткові надходження до бюджету”, - зазначив очільник міста Тернополя Сергій Надал.

Читайте також: Через ProZorro реалізували держмайна на 2 мільярда - Мінекономіки

Нагадаємо, що 20 липня спільний проект міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна подолав рубіж у 2 млрд грн – саме на таку суму у  системі ProZorro.Продажі відбулися успішні аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків та майна державних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-