Нацбанк затвердив порядок оцінки похідних фінансових інструментів

Нацбанк затвердив порядок оцінки похідних фінансових інструментів

Укрінформ
Національний банк України 13 липня 2017 року затвердив "Порядок оцінки справедливої вартості похідних фінансових інструментів, операції з якими здійснює Національний банк України".

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Порядок розроблений відповідно до вимог Міжнародного стандарту фінансової звітності 13 "Оцінка справедливої вартості". Він містить опис методик, які використовуються НБУ для оцінки справедливої вартості біржових і позабіржових деривативів", - повідомляє НБУ.

Читайте також: Довідки про декларування валютних цінностей не потрібні - Нацбанк

У Нацбанку також зазначають, що у Порядку наведено опис моделей для оцінки простих позабіржових деривативів: валютного форварду, валютного свопу, валютного опціону європейського типу, угоди про форвардну процентну ставку і простого свопу процентної ставки. В майбутньому Національний банк планує розробити калькулятори для оцінки справедливої вартості простих деривативів за допомогою описаних моделей та розмістити їх на сторінках свого офіційного Інтернет-представництва.

"Порядок оцінки справедливої вартості похідних фінансових інструментів, операції з якими здійснює Національний банк України" затверджено постановою Правління НБУ № 437-рш від 13 липня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-