Через ProZorro реалізували держмайна на 2 мільярда - Мінекономіки

Через ProZorro реалізували держмайна на 2 мільярда - Мінекономіки

Укрінформ
Через систему «ProZorro.Продажі», де на відкриті торги виставляється майно державних підприємств, було продано держактивів на 2 млрд грн.

Про це інформує прес-служба МЕРТ.

«20 липня cпільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна подолав рубіж у 2 млрд грн - саме на таку суму у системі  ProZorro.Продажі відбулися успішні аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків та майна державних підприємств», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Права на проведення ярмарків у Києві реалізовуватимуться через ProZorro

Найбільше успішних аукціонів - на рахунку Фонду гарантування вкладів. На суму понад 1,9 млрд грн відбулися торги саме з продажу активів банків, що ліквідуються. 

“Упродовж 8 місяців система згенерувала довіру. П'ята частина торгів у нас дуже конкурентна, коли приходить більше двох покупців, ціна зростає у середньому на 25%; на такі аукціони в середньому приходить 5 покупців. Це дуже високі показники. У деяких торгах на активи претендують понад 20 покупців. Є випадки, коли лот виставили за 130 тисяч гривень, а за підсумками торгів ціна зросла у 22 рази. Крім того, за липень, хоча місяць ще не завершився, ми вже маємо новий рекорд продажів активів ФГВФО у 535 млн грн”, - сказав керівник проекту Олексій Соболев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-