Державіаслужба може призупинити дію сертифіката

Державіаслужба може призупинити дію сертифіката "Анда Ейр" з міркувань безпеки

Укрінформ
Державна авіаційна служба України з 25 липня може призупинити дію сертифіката експлуатанта "Анда Ейр" з міркувань безпеки.

Про це Укрінформ повідомили у прес-службі відомства.

"Державна авіаційна служба України може призупинити сертифікат експлуатанта авіаперевізника "Анда Ейр" через невідповідність вимогам Повітряного кодексу. Рішення було прийняте 20 липня на засіданні постійно діючої сертифікаційної комісії Державіаслужби", - йдеться у повідомленні.

Так, відповідно до пункту 6 статті 10 Повітряного кодексу України для забезпечення безпеки польотів та безперебійної роботи транспортної системи України в частині повітряних перевезень авіакомпанія мала забезпечити експлуатацію не менше двох повітряних суден. У сертифікаті експлуатанта "Анда Ейр" наразі перебуває тільки одне.

За інформацією Державіаслужби, на засіданні комісії 13 липня перевізника попередили про необхідність внесення до сертифіката другого повітряного судна до 21 липня, однак відклала дату через заповненість рейсів авіакомпанії 22-23 липня.

"З огляду на значну кількість пасажирів, що планують скористатись послугами авіаперевізника протягом вихідних (22-23 липня), комісія прийняла рішення продовжити термін усунення невідповідностей до 25 липня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пасажири МАУ зможуть користуватися інтернетом на борту

Як констатували у відомстві, якщо виявлений недолік залишиться актуальним, Державіаслужба призупинить дію сертифіката "Анда Ейр" з 00:00 25 липня до моменту повернення до нього другого судна.

Нагадаємо, авіакомпанія" Анда Ейр "зареєстрована в Києві у 2015 році. Її засновниками стали екс-глава авіакомпанії "Дарт "Сергій Шаменко і Георгій Аванесов. С.Шаменко виступає також керівником компанії" Анда Ейр ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-