Аудитора ПриватБанку виключили з реєстру за недостовірну перевірку

Аудитора ПриватБанку виключили з реєстру за недостовірну перевірку

Укрінформ
Національний банк України виключив ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

Відповідне рішення 20 липня 2017 року прийняло Правління НБУ за зверненням Комітету з питань аудиту банків України, повідомляється на сайті регулятора.

 Підставою для прийняття такого рішення стало підтвердження ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" недостовірної інформації щодо фінансово-господарської діяльності ПАТ КБ “ПриватБанк”, зокрема, розміру кредитного ризику та регулятивного капіталу.

 "Висновки ТОВ "Прайсвотерхаускуперс (аудит)" не відображали реальних ризиків роботи ПАТ КБ «ПриватБанк», які стали причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації та суттєвих витрат держави на капіталізацію", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Шлапака у ПриватБанку замінив новий керівник – ЗМІ

 Право Національного банку України на виключення з реєстру аудиторів банків передбачено ст. 7 Закону "Про Національний банк України" і ст. 70 Закону "Про банки і банківську діяльність " та уточнено у нормативно-правових актах НБУ. Практика відсторонення регулятором компаній від аудиту банків відповідає міжнародному підходу і базується на 27-му принципі Основних принципів банківського нагляду Базельського комітету.

 У 2015-16 роках за порушення при проведенні аудиту банків НБУ заборонив проводити аудиторські перевірки банків 9 компаніям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-