Сотня найбільших держкомпаній за 9 місяців 2016 року заробила понад 40 мільярдів

Сотня найбільших держкомпаній за 9 місяців 2016 року заробила понад 40 мільярдів

Укрінформ
ТОП-100 державних компаній за січень - вересень 2016 року отримали 40 млрд грн прибутку. Цей показник в 20 разів більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Про це інформує прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

«За результатами 9 місяців 2016 року портфель отримав прибуток в 40 млрд грн, тоді як відповідний період попереднього року компанії, що входять до портфелю ТОП-100 закінчили із прибутком у 2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у МЕРТ, найбільші активи портфелю сконцентровані в нафтогазовому секторі (НАК “Нафтогаз України”), транспорті (ПАТ “Укрзалізниця”) та електроенергетиці (ДП НАЕК “Енергоатом”).  Усі сектори портфелю, за виключенням хімічної та вугільної промисловості, продемонстрували позитивну динаміку чистого доходу. 

Відповідно до результатів звітності МЕРТ, зростання чистого прибутку в енергетичній галузі зумовлено збільшенням показників чистого прибутку ПАТ «Центренерго», ДП «НАЕК «Укренерго» та та ПАТ «Укргідроенерго».

Читайте також: Великий бізнес поповнив держбюджет на 129 мільярдів

Істотне зростання фінансових показників зафіксовано серед підприємств транспортної галузі. Зокрема, ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» підвищило свій фінансовий результат майже у 60 разів, а ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль» у 2 рази до 1 млрд грн в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. При цьому, балансова вартість портфелю активів державних підприємств транспортної галузі збільшилася майже на 32% порівняно з аналогічним періодом попереднього року і склала 383,5 млрд грн за 9 місяців 2016 року завдяки переоцінці активів ПАТ «Укрзалізниця» (чистий прибуток - 1,17 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-