Нацбанк оновив порядок перевірок CІТ-компаній

Нацбанк оновив порядок перевірок CІТ-компаній

Укрінформ
Національний банк України оновив порядок перевірок CІТ-компаній.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Правління Національного банку України 5 липня 2017 року прийняло постанову № 60 "Про затвердження Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації" (далі - постанова № 60)», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що метою прийняття цього документу є встановлення єдиних вимог до організації та проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації, з питань організації та здійснення операцій з інкасації коштів і перевезення валютних цінностей відповідно до вимог нормативно-правових актів НБУ.

Читайте також: Нацбанк залишив без змін прогноз інфляції на кінець року

Зокрема постановою № 60 передбачається: установлення єдиних вимог щодо організації та порядку проведення виїзних перевірок юридичних осіб, які отримали відповідну ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації; визначення обов'язків і прав керівника та членів інспекційної групи; установлення порядку запобігання та врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів, який може виникнути під час перевірки юридичної особи; установлення вимог щодо оформлення та ознайомлення з матеріалами перевірки, ужиття юридичними особами заходів щодо усунення недоліків та реалізації пропозицій, наданих інспекційною групою.

Постанова №60 набирає чинності з 18 липня 2017 року. Нагадаємо, що Національним банком України уже видано три ліцензії на надання банкам послуг з інкасації - ТОВ "СІТ СЕК'ЮРИТІ", ТОВ "Український сервіс інкасації", ТОВ "Перша інкасаторська компанія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-