Альпарі: Цього тижня готівковий курс долара буде в діапазоні 25.8 - 26.1 гривні

Альпарі: Цього тижня готівковий курс долара буде в діапазоні 25.8 - 26.1 гривні

Укрінформ
Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку цього тижня залишиться майже 26,0 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,8/26,1 грн.

Про це на запит Укрінформу повідомили у форекс-компанії Альпарі.

«Цього тижня ми чекаємо продовження стабілізації курсу долара, і не припускаємо його істотних коливань. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку залишаться майже 26,0 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,8/26,1 грн», - відзначають в Альпарі.

У Альпарі повідомляють, що наприкінці минулого тижня правління НБУ розробило пропозиції до основних принципів грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу. У них йдеться, що регулятор намагатиметься зменшити валютно-курсові ризики не лише і не стільки за рахунок валютного регулювання, скільки за рахунок розвитку інструментів хеджування валютних ризиків. Таким чином, на ринку зростатиме роль процентного каналу, як механізму, що управляє, і можна чекати розвитку ринку валютних форвардів, ф'ючерсів і опціонів. НБУ підтвердив свою прихильність режиму плаваючого обмінного курсу, підтвердивши, що грошово-кредитна політика не буде спрямована на досягнення певного рівня або діапазону обмінного курсу. Під час удосконалення валютного ринку НБУ планує поступово зменшувати свою присутність на ньому, знижувати частоту валютних інтервенцій і послабляти заходи адміністративного регулювання.

Читайте також: Керівництву Нацбанку погрожують не тільки через "Приватбанк" - Рожкова

«Минулого тижня стабілізація курсу долара до гривні продовжилася, а його коливання на окремих сегментах валютного ринку не перевищили 0,1%. Так, за тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, практично не змінився, і залишився майже 26,02 грн Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 26,02 грн до 26,00 грн, або на 0,1%.  Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках змінилися за тиждень з 25,83/26,08 до 25,84/26,08», - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-