ПриватБанк: клієнти віддають перевагу депозитам у гривні - джерело

ПриватБанк: клієнти віддають перевагу депозитам у гривні - джерело

Укрінформ
Клієнти ПриватБанку не зацікавлені у валютних депозитах через зниження відсоткових ставок у фінустанові. 

Про це Укрінформу повідомило джерело, обізнане з ситуацією в банку.

На початок цього року ставка за доларовим депозитами становила 8%, євро - 7% на рік. Сьогодні ж ставка за доларовими депозитами знизилася до 4,25%, а євро - 2,35%.

"Щодо нових грошей, то їх не дуже несуть, але і старі не забирають. Стосовно відсоткових ставок, клієнти вважають, що в гривні вкладати вигідніше, ніж у валюті", - сказав співрозмовник.

Він зазначив, що наразі кредитний портфель ПриватБанку здебільшого працює на перевірених людях. Видача кредитів поновилася, однак вони вже не так активно видаються, як це було до націоналізації банку.

"Раніше їх (дрібні кредити - ред.) видавали усім підряд. А тепер хочуть, щоб була якась кредитна історія. По-перше, щоб були якісь види грошових переказів; по-друге, щоб зарплатна картка була активна, тобто, щоб кожного місяця приходили гроші; по-третє також клієнти повинні мати документи на право власності квартири чи машини", - зауважив співрозмовник.

Читайте також: Націоналізація Привату: 90 позовів

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2016 року Кабінет міністрів на підставі пропозиції Національного банку, рішення Ради з фінстабільності, з урахуванням рішення Ради національної безпеки та оборони України ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПриватБанку. Відповідно до цього рішення 100% акцій банку належить державі в особі Міністерства фінансів.

Після націоналізації ПриватБанку держава вклала у фінустанову суму, еквівалентну 5% ВВП.

Термін, до якого колишні акціонери ПАТ КБ "ПриватБанк" в односторонньому порядку зобов'язалися забезпечити реструктуризацію кредитного портфелю банку, сплив 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-