Назаконному обігу деревини в Україні запобігатиме ЕОД - Держлісагентство

Назаконному обігу деревини в Україні запобігатиме ЕОД - Держлісагентство

Укрінформ
Запровадження державної системи електронного обліку деревини (ЕОД) дасть змогу кожному отримати інформацію про деревину, зокрема місце її походження та маршрут переміщення.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомили в Державному агентстві лісових ресурсів України.

"Коли всі лісокористувачі почнуть користуватися системою електронного обліку деревини, Нацполіція зможе детально бачити, як переміщається деревина. І звичайні громадяни також", - пояснили у відомстві.

Тобто, за бажанням кожна особа в Україні матиме змогу перевірити маршрут та місце походження деревини по обліковому номеру. Оскільки після впровадження ЕОД по всій країні будь-яке лісове господарство буде зобов'язане вести облік деревини через систему, яка генеруватиме унікальний номер для кожної колоди. В агентстві наголосили, що запровадження ЕОД запобігатиме назаконному обігу деревини в Україні.

Наразі в Держлісагентстві очікують, що Кабінет міністрів України на найближчих засіданнях затвердить впровадження державної системи електронного обігу деревини для всіх лісокористувачів.

Читайте також: Кабмін затвердив обсяг держзамовлення магістрів

Також у відомстві зазначили, що 13 липня проект був схвалений на засіданні Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

Як повідомлялося, система ЕОД впроваджується в лісових господарствах, які підпорядковуються Держлісагентству з 2016 року - це 73% від загальної кількості українських лісгоспів. 27% українських лісгоспів підпорядковані іншим постійним лісокористувачам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-