Приватники зможуть користуватися газорозподільчими мережами за гроші - Гройсман

Приватники зможуть користуватися газорозподільчими мережами за гроші - Гройсман

Укрінформ
Уряд працює над проектом закону, який дозволить віддавати газорозподільчі мережі приватним компаніям у користування на платній основі.

Про це під час години запитань до уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Питання газорозподільчих мереж не нове. Дуже важливо не зробити юридичних помилок, які іноді трапляються у таких ситуаціях. Ми зараз юридично працюємо над тим, щоб розставити усе на свої місця та виправити недолугі рішення, які приймалися до нас. Ухвалили один закон про газ, а тепер нам треба ухвалити закон, що дозволить запровадити оплату за користування мережами", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман запевняє: Жодного пониження виплат для пенсіонерів не буде

Він зазначив, що також ведеться робота з місцевими органами влади, щоб дати їм можливість також управляти ГРМ.

"Як тільки ми знайдемо правильне юридичне рішення, нам треба буде закон за підтримки українського парламенту. Ми уже звернулися до правоохоронних органів. Якщо побачимо, що були зловживання юридичного характеру під час передачі, ми вживатимемо усі заходи, щоб державне повернути державі", - зазначив Гройсман.

Відповідно до чинного законодавства, державні газорозподільчі мережі не можуть бути передані у концесію чи платну оренду. Наразі приватні фірми користуються ними у правовому режимі господарського відання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-