Справа на 232 мільйони: суд не дозволив забрати майно Укргазвидобування

Справа на 232 мільйони: суд не дозволив забрати майно Укргазвидобування

Укрінформ
Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції про стягнення з ПАТ "Укргазвидобування" 231, 6 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки взято участь у розгляді Київським апеляційним господарським судом справи за апеляційною скаргою ПАТ "Укргазвидобування" на ухвалу Господарського суду міста Києва про зміну способу та порядку виконання рішення цього суду щодо зобов'язання передати майно", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цією ухвалою суд першої інстанції всупереч вимогам ст. 121 Господарського процесуального кодексу України "безпідставно змінив спосіб та порядок виконання рішення суду із зобов'язання передати майно за договором про спільну діяльність, на яке ухвалою суду у кримінальному провадженні накладено арешт, на сплату його вартості".

Внаслідок цього, додали в ГПУ, з ПАТ "Укргазвидобування" на користь товариства з обмеженою відповідальністю судом незаконно стягнуто 231,6 млн грн.

"За позиції Генеральної прокуратури України апеляційним судом скасовано незаконну ухвалу Господарського суду міста Києва, чим упереджено безпідставне стягнення коштів з ПАТ "Укргазвидобування", яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави щодо забезпечення функціонування ринку природного газу для потреб населення", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: В Укргазвидобуванні скаржаться на проплачену медіа-атаку

Як повідомлялося, 31 травня Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції арештував кошти на рахунках ПАТ "Укргазвидобування". Постанову ухвалено на підставі наказу Господарського суду м. Києва від 24 травня 2017 року. У компанії заявляють, що таку ситуацію спричинила спроба ТОВ "Арабський енергетичний альянс" заволодіти коштами "Укргазвидобування" у розмірі 231,6 мільйона гривень. Також там стверджують, що арешт рахунків може зашкодити виробничій діяльності газовидобувного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-