РНБО просить у Ради додаткових 427 мільйонів для спецслужб

РНБО просить у Ради додаткових 427 мільйонів для спецслужб

Укрінформ
Уведеним в дію рішенням РНБО передбачається додаткове виділення для Служби безпеки України 250 млн грн, для Служби зовнішньої розвідки — 100 млн грн, для Головного управління розвідки - майже 77 млн грн.

Про це йдеться у рішенні Ради нацбезпеки від 10 липня 2017 року "Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2017 році", оприлюдненому на сайті Президента України. 

Згідно з документом, РНБО доручила Кабінету Міністрів внести до Верховної Ради пропозиції до проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", який готується до другого читання. 

Зокрема, пропонується виділити для СБУ "за рахунок коштів загального фонду Державного бюджету України на грошове забезпечення військовослужбовців та оплату праці в обсязі 250,0 млн гривень".

Іншим пунктом для СЗР України "на грошове забезпечення та розвідувальні заходи" запропоновано 100 млн грн за рахунок коштів загального фонду Державного бюджету України.

Читайте також: Нацгвардія може отримати додатково 430 мільйонів на озброєння і техніку

Для ГУР МО України за рахунок коштів загального фонду держбюджету пропонується 16,994 млн гривень,  "у тому числі на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 8,386 млн гривень, виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності військовослужбовців – 8,608 млн гривень".

Поруч з цим передбачається виділити військовій розвідці 60 млн грн “на здійснення видатків спеціального призначення (оперативно-технічні засоби, оперативні витрати)” за рахунок коштів спеціального фонду Державного бюджету України (конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-