Вперше за півроку в Україні стабілізувались ціни на харчові продукти - експерт

Вперше за півроку в Україні стабілізувались ціни на харчові продукти - експерт

Укрінформ
За останні 10 днів липня вперше за шість місяців 2017 року в Україні ціни на соціально значущі харчові продукти почали стабілізуватись.

Про це пише директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбуці. 

"Вперше за півроку можна спостерігати цінову стабільність на продукти. За даними Держстату за останні десять днів ціни на деякі продукти падали, на деякі зростали, але більшість з них була стабільною. Взагалі подешевшали 9 найменувань зі списку 23-х соціальних продуктів харчування", - зазначив Дорошенко.

Він додав, що в липні знизилась ціна на: буряк до 7,6 грн/кг (мінус 1,5 грн), курячі яйця - до 10,5 грн за десяток (мінус 1,3 грн), капусту - до 15,8 грн/кг (мінус 1 грн), картоплю - до 9,1 грн/кг (мінус 90 коп.), гречку - до 24,8 грн/кг (мінус 25 коп.). Також знизилась ціна на макаронні вироби та цукор.

Читайте також: Майже 2000 українських агропідприємств мають право експорту продукції - Мінагро

Дорошенко зауважив, що також за 10 днів липня 2017 року зросла ціна на: вершкове масло на 1,3 грн (до 42,5 грн/кг), курячу тушку - на 1,1 грн (до 46,6 грн/кг), сало - на 90 коп. (до 45,7 грн/кг), свинину - на 75 коп. (до 97,9 грн/кг), яловичину – на 60 коп. (до 104,9 грн/кг) та м'який сир - на 40 коп. (до 92,9 грн/кг).

Як повідомлялось раніше, за 6 місяців 2017 року середня вартість набору із 23-х соціально значущих продовольчих товарів зросла в Україні на 15,3% (на 114,45 грн) і в червні склала 861,75 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-