Нафта зростає в ціні після падіння більш як на 3% у п'ятницю

Нафта зростає в ціні після падіння більш як на 3% у п'ятницю

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, але нарощування бурової активності в США стримало подальший підйом ринку.   

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

На Нью-йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставкою в серпні зросла в ціні на 0,88% до $44, 62. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,88% до $47,12 за барель.

Минулої п'ятниці нафта різко впала в ціні, закінчивши в мінусі шостий тиждень з останніх семи, оскільки побоювання відносно надмірної пропозиції на ринку нафти продовжують позначатися на настроях трейдерів. Минулого тижня WTI впала в ціні на $1,81 (майже 3,9%), а Brent — на $2,06 (майже 4,2%).

Кількість бурових установок у США збільшилася за тиждень з 1 по 7 липня на сім, повідомила в п'ятницю компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ. В результаті показник досяг 763, найвищого рівня з квітня 2015 року.

Незадовго до оприлюдення даних по буровій активності офіційні дані показали, що обсяг виробництва нафти в США зріс на 88 тис. барелів за день до 9,34 млн барелів, посиливши занепокоєння, що зростаючий обсяг видобутку нафти в США заважає спробам провідних виробників відновити баланс на ринку.

У травні ОПЕК і деякі виробники, що не входять до неї, продовжили угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на 1,8 млн барелів за день до березня 2018 р.

Поки що угода про скорочення обсягу виробництва слабо позначилася на світові запаси нафти, оскільки деякі виробники, що не беруть участь в угоді, наприклад, Лівія і Нігерія, продовжують збільшувати обсяги видобутку, а США і далі нарощує обсяги виробництва сланцевої нафти.

Росія, яка бере участь в угоді ОПЕК, заявила, що готова переглянути умови угоди, якщо це знадобиться.

Міністри нафти п'яти країн, що відстежують прогрес у рамках угоди, а також представник Саудівської Аравії зустрінуться в Росії 24 липня і, можливо, висунуть пропозиції щодо зміни умов угоди.

Представники ОПЕК останнім часом обговорюють, чи треба обмежити обсяг видобутку нафти в Лівії і Нігерії, хоча такий крок викличе опір з боку цих країн.

Свіжі щотижневі оцінки запасів нафти і нафтопродуктів у США оприлюднять у вівторок і середу і вони вкажуть на те, наскільки сильний попит у великій країні - споживача нафти.

Читайте також: Електрокари через вісім років зможуть конкурувати із паливними авто — експерти

Інвестори також чекатимуть на щомісячні звіти Організації країн - експортерів нафти і Міжнародного енергетичного агентства, в яких ті оцінюють світові рівні попиту і пропозиції. Крім того, цього тижня в центрі уваги інвесторів будуть виступ голови Федеральної резервної системи Джанет Єллен перед Конгресом США, а також дані щодо інфляції і роздрібного продажу в США і торгівлі Китаю, які з'являться в п'ятницю і четвер відповідно.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,64 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,99 долара за барель, що на 28 центів вище за рівень закриття торгів ($46,71).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-