Деякі міста хочуть перевести на електроопалення за нічним тарифом

Деякі міста хочуть перевести на електроопалення за нічним тарифом

Укрінформ
Держенергоефективності пропонує проаналізувати економічну доцільність переведення на електроопалення з використанням нічного тарифу на електроенергію одного або декількох міст України як механізму для зменшення споживання газу та вугілля, а також забезпечення стійкості енергосистеми.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності за результатами робочої наради за участю представників Мінрегіону, НКРЕКП, ДТЕК, Київенерго, Укренерго, а також підприємств-виробників обладнання для електроопалення.

«Питання впровадження систем електроопалення є особливо актуальним у тих містах, де проблема із централізованим теплопостачанням є вкрай критичною. Прийшов час застосовувати досвід європейських міст. Електроопалення з використанням нічного тарифу – одне з ефективних рішень. Це також ще один крок до скорочення споживання газу», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Читайте також: Компанія з Франції може інвестувати в українські "зелені" проекти

Відомство пропонує переглянути схеми теплопостачання населених пунктів з урахуванням застосування систем електроопалення і відновлюваних джерел енергії. Крім цього, передбачається проаналізувати економічну доцільність переведення на електроопалення одного або декількох міст України.

«Сьогодні спостерігається потужне споживання електроенергії. Ми бачимо рівномірне навантаження вранці та вдень, але пікове – увечері та практично відсутнє уночі. Такий графік завдає країні неабияких збитків. Різниця між максимальним та мінімальним навантаженням електричної мережі призводить до значних витрат палива на теплоелектростанціях», – додав Савчук.

Як нагадали у Держенергоефективності, протягом останніх років у деяких містах України збільшується кількість випадків переходу населення, а також малого і середнього бізнесу на електроенергію, як джерела теплової енергії і гарячої води. Вже на сьогодні відбулася повна децентралізація опалення у Нікополі, Марганці, Покрові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-