Уряд запроваджує низку реформ для поліпшення бізнес-клімату в Україні

Уряд запроваджує низку реформ для поліпшення бізнес-клімату в Україні

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості впроваджує низку реформ та спільно з іншими міністерствами розробляє нормативно-правові акти з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні.

Про це розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко на зустрічі з представниками Енергетичної хартії, пише прес-служба відомства.

"Міненерговугілля впроваджує низку реформ та спільно з іншими міністерствами розробляє нормативно-правові акти з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні. Також зазначила, що енергетичний сектор України потребує інвестицій, які мають бути захищені і сприяти взаємовигідному міжнародному співробітництву", - повідомляє Міненерго з посиланням на Бойко.

Слід зазначити, що з боку Енергетичної хартії високо оцінили ініціативу України щодо приєднання до проекту з дослідження інвестиційного клімату.  

Читайте також: ЄС та USAID допоможуть запровадити нову стратегію розвитку сільських територій

У процесі зустрічі також обговорили оновлену Енергетичну стратегію України до 2035 року та потребу розроблення дорожньої карти з її виконання. Також промовці звертали увагу на особливості ситуації в Україні у зв’язку з анексією Криму та тимчасово окупованими територіями Донбасу, що призвело до розділення ринків та потреби законодавчого врегулювання їх роботи. Наголошували на важливості створення паливно-енергетичного балансу України, формування повноцінного ринку електричної енергії та поліпшення взаємних розрахунків в енергетичному секторі.

Серед проблем, які потребують врегулювання, були згадані спрощення дозвільної системи у видобувній галузі, вдосконалення податкової системи та реалізацію стратегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-