У тваринництві експерти прогнозують спад виробництва

У тваринництві експерти прогнозують спад виробництва

Укрінформ
Відповідно до прогнозу в Україні впродовж 2017 року буде вироблено продукції тваринництва на 68,5 млрд грн, що на 1,6% меньше, ніж у 2016 році.

Про це Укрінформу повідомив Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки».

"Стан тваринництва, що склався за 5 місяців поточного року, дає підстави прогнозувати подальше зменшення поголів’я худоби та птиці, виробництва м’яса, молока, яєць і вовни. І хоча ця тенденція стосується здебільшого господарств населення, вона негативно вплине на загальні обсяги виробництва тваринницької продукції у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна збільшила експорт аграрної продукції майже на $2 мільярда

Так за прогнозами науковців інституту, обсяги вирощування худоби і птиці у 2017 році знизяться проти минулого року на 1,3% і становитиме 3166,2 тис т. Виробництво великої рогатої худоби збільшиться на 1,3% і становитиме 613 тис т. 

Також буде вироблено менше молока (10 158 тис т) - на 2,2%, ніж у 2016 році. 

Прогнозується, що обсяги виробництва м’яса птиці залишиться на рівні минулого року. Одночасно з цим на 0,4% збільшиться обсяг виробництва яєць до 15,2 млрд штук. 

В повідомленні відзначають, що у поточному році виробництво м’яса свиней скоротиться на 5,1%, а м’яса овець та кіз – на 2,9%. Також обсяги виробництва вовни очікуються на рівні 2,0 тис т, що на 2,9% менше, ніж 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-