Кабмін створив Раду з міжнародної торгівлі

Кабмін створив Раду з міжнародної торгівлі

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Ради з міжнародної торгівлі, що має стати єдиною платформою для координації дій з розвитку міжнародної торгівлі в Україні.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду сьогодні, 4 липня, повідомляється на Урядовому порталі

"Питання міжнародної торгівлі стосуються не лише Мінекономрозвитку, а й багатьох інших центральних органів влади. До сьогодні не існувало єдиного органу для їх обговорення і координації. Тепер виконання цих функцій візьме на себе Рада з міжнародної торгівлі, і ми сподіваємося, що перші результати не забаряться", - зауважила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Зазначається, що Рада з міжнародної торгівлі працюватиме як дорадчий орган, забезпечуючи ефективну взаємодію між урядом і бізнесом у чотирьох напрямах: спрощення процедур торгівлі; просування експорту; розробка стратегій та реалізація державної політики у сфері міжнародної торгівлі; поліпшення системи митно-тарифного регулювання і торговельного захисту.

Читайте також: Європарламент підтримав додаткові квоти на український експорт

Очолить Раду перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України. До її складу також увійдуть заступники профільних міністрів, голови комітетів Верховної Ради та інші.

Як повідомлялося, утворення Ради з міжнародної торгівлі передбачено Планом заходів з впровадження Експортної стратегії: Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі України на 2017-2021. Рада координуватиме реалізацію Дорожньої карти та моніторитиме її виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-