Кістіон каже, що план реструктуризації Нафтогазу виконали на 80%

Кістіон каже, що план реструктуризації Нафтогазу виконали на 80%

Укрінформ
Україна послідовно й системно здійснює реформи, передбачені Третім енергетичним пакетом, наближаючи свій внутрішній ринок газу та електричної енергії до прийнятих в ЄС правил. 

Про це в ході зустрічі з керуючим директором з питань енергетики та природних ресурсів Європейського банку реконструкції і розвитку Нандітою Паршад заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

За його словами, заходи, виконання яких передбачено планом реструктуризації "Нафтогазу" до липня 2017 року, станом на сьогодні реалізовані на 80%.

«Серед конкретних результатів цієї роботи - утворення ПАТ «Магістральні газопроводи України», затвердження плану корпоративного управління цього товариства, підготовка переліку активів, необхідних для його функціонування, а також план їх передачі новому оператору. Найближчим часом також буде розпочато процес проведення конкурсу з відбору кандидатів-членів наглядової ради ПАТ «МГУ», - поінформував віце-прем’єр-міністр.

На виконання зобов’язань України за Третім енергетичним пакетом ЄС у квітні цього року прийнято Закон «Про ринок електричної енергії», який у червні цього року набув чинності, серед іншого наголосив Кістіон. Цей документ забезпечить перехід до запровадження зрозумілих, прозорих механізмів ринкових відносин у галузі, а також до зростання конкуренції, стимулювання інвестицій та підвищення захисту прав споживачів.

«Це надзвичайно важливий документ. Сьогодні ведеться робота з його імплементації. Планується створити при КМУ Координаційний центр з питань лібералізації ринку електроенергії та адаптації нормативно-правової бази, а також Проектний офіс з впровадження нової моделі ринку електроенергії для напрацювання плану заходів з реалізації закону. Це завдання є комплексним і досить складним. Тому ми розраховуємо на практичну допомогу, в тому числі і ЄБРР», - зауважив віце-прем’єр.

Читайте також: Україна на 3% збільшила власний видобуток газу і на 2% - споживання

У свою чергу, керуючий директор з питань енергетики та природних ресурсів Європейського банку реконструкції і розвитку Нандіта Паршад відзначила значний прогрес України у реформуванні газового сектору, зауваживши, що подібна робота в інших країнах ведеться роками. 

Керуючий директор з питань енергетики висловила підтримку і готовність ЄБРР й надалі підтримувати Україну на шляху енергетичної інтеграції з Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-