Уряд просить Раду продовжити термін подачі звітності для тих, кому завадили хакери

Уряд просить Раду продовжити термін подачі звітності для тих, кому завадили хакери

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав законопроект, що продовжує термін подачі звітності підприємцям, які не змогли це зробити вчасно через масові хакерські атаки.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, нещодавні хакерські атаки завадили багатьом підприємцям подати звітність у визначені законом терміни, і тепер їх можуть притягти до відповідальності.

"Законопроект дасть можливість уникнути відповідальності всім тим, хто внаслідок хакерських атак не зміг подати звітність", - наголосив Глава уряду і додав, що проект закону буде внесений до парламенту як невідкладний.

У свою чергу, міністр фінансів Олександр Данилюк зауважив, що згідно з цим законопроектом усі ті, хто мали подати звітність з 1 до 15 червня, зможуть це зробити до 15 липня.

Читайте також: Експерти кажуть, що вірус “Petya” змусив українців бігти за доларами

Як повідомлялося, 27 червня хакери атакували внутрішні системи низки українських банків, енергетичних і транспортних компаній, а також органів влади, заразивши комп'ютери вірусом-здирником Petya.A.

Компанія Microsoft заявила, що причиною масових кібератак проти України стала програма для звітності та документообігу M.E.doc.

СБУ встановила причетність спецслужб Росії до хакерської атаки.

Раніше повідомлялося, що до Національної поліції України надійшло понад 2,1 тис. повідомлень про інфікування комп'ютерних мереж вірусом-шифрувальником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-