Нафта Brent подешевшала до $49,40

Нафта Brent подешевшала до $49,40

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок у рамках корекції після зростання увечері у понеділок; здорожчання було зумовлене очікуванням інвесторів на скорочення запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI із постачанням у серпні впали у ціні на 0,51% до $46, 83 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,56% до $49,40 за барель.

В ході торгів понеділка вартість нафти обох марок зростала у середньому на 1,5%, а нафта марки Brent вперше з 12 червня піднялася вище за відмітку у 49 доларів за барель.

Учора ф'ючерси на нафту зросли восьмий торговий день підряд, оскільки трейдери продовжують радіти даним, що обсяг виробництва нафти у США, можливо, скорочується. У п'ятницю компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, заявила, що після шестимісячного збільшення кількість діючих бурових установок в США смешилася на 2 до 756 попереднього тижня.

Щотижневі дані щодо кількості бурових установок — це важливий показник для видобувної галузі, який вказує на об'єми видобутку нафти та попит на послуги для розробки родовищ.

Інвестори зраділи несподіваному зменшенню кількості активних бурових установок у США, оскільки побоювання, що збільшення об'єму видобутку нафти у США призведе до збільшення надмірної пропозиції нафти тиснуло на настрої усе перше півріччя цього року.

Незважаючи на нещодавнє зростання цін на нафту, аналітики усе ще очікують, що нафта продовжить дешевшати, оскільки ОПЕК та її союзникам не вдається розв'язати фундаментальну проблему надмірної пропозиції, яка давить на ціни останні три роки.

"Розчарування, зумовлене більш повільним, ніж очікувалося, відновленням балансу на ринку, забезпечуватиме тиск на ціни велику частину наступного року", - заявив WSJ аналітик Commerzbank (DE:CBKG) Карстен Фрітч.

Читайте також: Нафта дорожчає на даних про зниження кількості бурових установок в США

Ціни на нафту впали на 13% із початку року, оскільки зростання об'ємів видобутку у США, Нігерії, Лівії та інших місцях, включаючи Бразилію та Північне море, компенсувало світовий попит на нафту.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,48 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,54 долара за барель, що на 14 центів нижче за рівень закриття торгів ($49, 68).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-