Гройсман впевнений, що Україна може стати регіональним лідером авіаперевезень

Гройсман впевнений, що Україна може стати регіональним лідером авіаперевезень

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури у найкоротші терміни завершити роботу над розробкою стратегії розвитку авіаперевезень і аеропортів.

Про це він сказав під час наради з питань розвитку ринку авіаційних пасажирських перевезень за участі профільних представників КМУ, керівництва найбільших аеропортів країни, авіаперевізників та експертів, повідомляє Урядовий портал.

"Нам потрібна професійна, якісна стратегія розвитку авіаційних перевезень, стратегія розвитку наших аеропортів - як із міжнародним статусом, так і внутрішніх. Це перше завдання, яке стоїть перед Міністерством інфраструктури. І стратегія має бути розроблена у найкоротші терміни. Кожен аеропорт має зрозуміти своє місце, призначення і шлях досягнення мети. Далі маємо продумати механізми розвитку конкуренції на ринку перевезень – аби не було дискримінації, а наш авіаперевізник був якісним, конкурентним за цінами», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що до розвитку аеропортів мусить долучатися й місцева влада, що в результаті реформи децентралізації має відповідний фінансовий ресурс, який може бути задіяний. 

На зустрічі сторони домовилися підготувати й обговорити стратегію вже у вересні. Окрім питань розвитку аеропортів, зокрема у Львові, Херсоні, Одесі, Вінниці, Запоріжжі, документ, як очікується, міститиме й шляхи підтримки національного перевізника, але без можливостей утворення ринкових монополій, а також оновлення флоту і використання «лоу-кост» моделі перевозок. Окреме питання – безпека польотів. «Дуже важливо, щоб ці вимоги у нас були посилені", - наголосив глава уряду.

Читайте також: Бориспіль розвиватиметься як хабовий аеропорт - гендиректор

За його словами, Україна може стати регіональним лідером авіаперевезень, і цьому сприятимуть позитивні тенденції, що помітні вже зараз через зростання пасажиропотоку в найбільших аеропортах країни – "Борисполі" та "Києві".

З метою координації дій органів влади у цьому питанні Прем'єр доручив створити спеціальну робочу групу щодо розвитку авіагалузі під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона. "Маємо усіляко скоординувати зусилля усіх органів влади, щоб розвивати українські аеропорти, розвивати нашу країну як транзитну країну повітряного сполучення, розвивати внутрішні сполучення між нашими аеропортами усередині країни і при цьому забезпечувати високий ступінь безпеки авіаперевезень і сервісу", - наголосив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-