НБУ допоміг одному з банків, що постраждав від кібератаки

НБУ допоміг одному з банків, що постраждав від кібератаки

Укрінформ
Національний банк України сьогодні уклав угоду про валютний своп для надання одному з українських банків підтримки ліквідності у гривні.

Це рішення спрямоване на пом'якшення наслідків нещодавньої кібератаки на функціонування грошового ринку, повідомляє прес-служба Національного банку України.

"Національний банк нагадує, що у банків є можливість звертатися до регулятора для залучення гривневих коштів на підтримку ліквідності шляхом укладання з НБУ валютного свопу", - наголосив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Зазначається, що востаннє регулятор укладав таку угоду рік тому у зв'язку з низьким попитом на цей альтернативний інструмент підтримки ліквідності.

Читайте також: Спецслужби Росії здійснювали кібератаки через український хостинг - СБУ

Така операція на умовах своп полягає в тому, що НБУ купує у банка іноземну валюту за гривню з одночасним зобов’язанням банку здійснити зворотню купівлю іноземної валюти на цю ж суму на певну дату у майбутньому за фіксованою у договорі ціною. Максимальна тривалість такої операції не може перевищувати 30 календарних днів. При цьому різниця між процентними ставками за коштами в національній валюті та коштами в іноземній валюті (різниця процентних ставок – diff) не може бути нижчою, ніж облікова ставка НБУ плюс 2 п.п. (тобто на сьогодні - 14.5%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-