Нафта продовжує дорожчати: Brent наблизилася до $48 за барель

Нафта продовжує дорожчати: Brent наблизилася до $48 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у п'ятницю на тлі оптимізму інвесторів, які продовжують відігравати дані Міненерго США про зниження видобутку "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,57% - до 47,90 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,6% - до 45,20 долара за барель.

Цього тижня дані з видобутку нафти в США зміцнили ринок після сильного падіння цін на "чорне золото" минулого тижня у зв'язку з побоюваннями щодо глобального надлишку сировини, зазначає агентство Рейтер.

За даними Міненерго США, опублікованими в середу, видобуток нафти в країні за тиждень, що завершився 23 червня, зменшилась на 1,07%, або на 100 тисяч барелів на добу, до 9,250 мільйона барелів на добу.

Деякі аналітики при цьому назвали зниження нафтовидобутку в США тимчасовим явищем, пов'язавши його з наслідками тропічного шторму "Сінді", який пройшовся над Мексиканською затокою, і ремонтними роботами на родовищах Аляски.

Експерти Commerzbank відзначають, що чекають серйозного стрибка видобутку сировини в США в найближчі тижні, у зв'язку з чим сумніваються в довгостроковості ралі на нафтовому ринку.

У той же час стримують світові ціни зростання нафтовидобутку в Лівії і Нігерії, які були виключені з глобального пакту ОПЕК+. Видобуток нафти в Лівії наблизився до 1 мільйона барелів на добу і сьогодні знаходиться біля позначки в 950.000 барелів на добу, повідомило Рейтер обізнане джерело.

Англо-голландський концерн Shell у середу зняв форс-мажор на постачання нігерійської нафти Bonny Light.

За прогнозами аналітиків Goldman Sachs, стрімке зростання видобутку сланцевої нафти в США та відновлення виробництва сировини в Лівії і Нігерії, яке перевершило прогнози, будуть гальмувати темпи скорочення запасів у 2017 році.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,93 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,52 долара за барель, що на 11 центів нижче рівня закриття торгів ($47,63).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-