Загрози транспортній системі після кібератаки немає — Омелян

Загрози транспортній системі після кібератаки немає — Омелян

Укрінформ
Мінінфраструктури також зазнало хакерської атаки, проте жодної загрози для транспортної системи України немає.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми теж потрапили під хакерську атаку, це було підприємство інфраструктури, також саме Міністерство інфраструктури. Сайт працює, але окремі комп’ютери співробітників, а також підрозділів державного підприємства, які стосуються неопераційної діяльності, були на певний час заблоковані", - сказав міністр.

За його словами, нині ситуація нормалізована, робота проводиться у звичайному режимі. Наразі жодної загрози для транспортної системи України немає.

"Ми продовжуємо свою роботу у звичному руслі, тут немає жодної загрози для транспортної системи України. Але, безумовно, потрібно значно посилити захист від кібератак, які, ми розуміємо, що будуть постійними", - сказав Омелян.

Він додав, що в Укрзалізниці постраждали комп’ютери, які отримували повідомлення за системою M.E.Doc, які не мають жодного впливу на роботу самої системи.

"Вдалося оперативно локалізувати і по "УЗ", і по аеропортах. Також була атака на один з морських портів, там теж ситуація нормалізована. Усі працюють у штатному режимі", - зазначив міністр.

За його словами, робота з перешкоджання кібератакам розпочалася ще у 2015 році, до неї залучені експерти з США та ЕС.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування. Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб'єктивних причин не увійшли до захищеного контуру, об'єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору.

За словами секретаря РНБО, первинний аналіз вірусу, що атакував інформсистеми в Україні, свідчить про російський слід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-