Прикарпаттяобленерго призупинило роботу сервісів через загрозу кібератаки

Прикарпаттяобленерго призупинило роботу сервісів через загрозу кібератаки

Укрінформ
Підприємство «Прикарпаттяобленерго» зупинило роботу «Персонального кабінету» та кол-центру через загрозу кібератаки.

Про це повідомляє прес-служба підприємства на своїй сторінці у Facebook

«У зв'язку з потенційною загрозою кібератаки функції АТ «Прикарпаттяобленерго» щодо розрахунку споживачів у Персональному кабінеті, в центрах обслуговування клієнтів, а також прийняття показників через кол-центр тимчасово недоступний», - повідомляє прес-служба АТ «Прикарпаттяобленерго».

В обленерго зазначають, що повідомлять про поновлення роботи своїх сервісів.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що майже всі комп'ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи заблоковані через вірусну атаку.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах державних та приватних підприємств паливно-енергетичного комплексу України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу, проте об'єднана енергосистема України працює безперебійно. У Міненерговугілля фахівці з'ясовують причини несанкціонованого втручання та ступінь загрози, вживаються заходи з метою недопущення втрати інформації та пошкодження технічних засобів.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійного фонду, Київської міської державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-