Кабмін визначився, звідки взяти 38,5 мільярда на докапіталізацію Приватбанку

Кабмін визначився, звідки взяти 38,5 мільярда на докапіталізацію Приватбанку

Укрінформ
Збільшення статутного капіталу ПриватБанку відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку.

Про це йдеться в постанові №443 від 23 червня 2017 року, повідомляє Урядовий портал.

"Установити, що держава в особі Міністерства фінансів бере участь у додатковій капіталізації публічного акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" шляхом придбання акцій додаткової емісії зазначеного банку в сумі до 38 565 000 000 гривень в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Міністерству фінансів здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в сумі до 38 565 000 000 гривень із строком обігу до 17 років та відсотковою ставкою доходу до 9,8 відсотка річних", - йдеться в документі.

У Кабміні зазначають, що рішення про додаткову капіталізацію ПАТ КБ "ПриватБанк" було прийняте після оцінки фінансового стану банку, що була проведена міжнародно визнаною аудиторською компанією. Сума додаткової капіталізації становитиме 38,565 млрд грн. 

"Вказаний обсяг докапіталізації є необхідним для виконання ПАТ КБ "ПриватБанк" економічних нормативів. Збільшення статутного капіталу банку відбудеться шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики в обмін на акції банку", - додають в уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-