Нафта дорожчає: Brent торгується вище $46

Нафта дорожчає: Brent торгується вище $46

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок на тлі очікуваного зниження капзатрат нафтових компаній через низьку вартість "чорного золота".

Про це свідчать дані біржових торгів на Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,98% - до 46,22 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 1,09% - до 43,48 долара за барель.

"Оскільки ціни залишаються низькими, безумовно, деякі з компаній (виробників нафти - ред.) почнуть коригувати свій прогноз за капітальними витратами та інвестиціями, і це повільно починає призводити ринок у стан балансу", - цитує агентство Bloomberg стратега з глобальних ринків в JPMorgan Asset Management Керрі Крейга (Kerry Craig).

Стримують подорожчання нафти опубліковані в п'ятницю дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про чергове збільшення числа бурових установок у США. За підсумками тижня, що завершився 23 червня, робоча кількість бурових у країні зросла на 8 штук, або на 0,85% - до 941 одиниці. Кількість нафтових бурових установок збільшилася на 11 штук, або на 1,47% - до 758 одиниць, газовидобувних - знизилася на три штуки, або на 1,61% - до 183 штук. У вирахуванні за роками кількість бурових зросла на 520 штук - тобто, понад у 2,2 рази.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,23 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,00 долара за барель, що на 25 центів вище за рівень закриття торгів ($ 45,75).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-