Кількість працівників космічної індустрії в Україні щороку зменшується на 10% - експерт

Кількість працівників космічної індустрії в Україні щороку зменшується на 10% - експерт

Укрінформ
На сьогодні у космічній галузі України працюють близько 20 тисяч осіб, але ця кількість щороку зменшується майже на 10%.

Про це йдеться у статті голови правління Альянсу "Нова енергія України" Валерія Боровика для ZN,UA.

"У космічній індустрії по всьому світу зайнято близько 700 тис. працівників. В Україні - приблизно 20 тис. працівників, причому кількість зайнятих спеціалістів постійно зменшується (майже на 10% щороку)", – констатує автор.

За його словами, в деяких українських інститутах закриваються спеціальності космічного напрямку, оскільки немає як попиту в бізнесу, так і зацікавлення у молоді.

"При цьому в багатьох країнах світу (Польщі, ОАЕ, Туреччині, Саудівській Аравії та ін.) спостерігається прогресуючий з кожним роком інтерес до космосу, а попит на "космічних" спеціалістів зростає шаленими темпами. І це зумовлено не просто модою на незвідане, а практичним підходом", – йдеться у статті.

На переконання експерта, якщо найближчим часом не будуть ухвалені кардинальні рішення з реформування галузі, зміни застарілих підходів і розробки та впровадження нової модернової концепції космічної галузі, Україна може втратити весь той науковий і промисловий потенціал, який створювався і формувався кількома поколіннями дійсно геніальних професіоналів своєї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-