Україна та Білорусь спільно реалізовуватимуть проекти «чистої» енергетики

Україна та Білорусь спільно реалізовуватимуть проекти «чистої» енергетики

Укрінформ
Україна та Білорусь у рамках Дорожньої карти співробітництва у сфері підвищення енергоефективності та використання місцевих паливно-енергетичних ресурсів на 2017 – 2020 роки спільно реалізовуватимуть проекти з альтернативної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"В першу чергу, йдеться про спільну розробку потужних пілотних проектів енергетичних кластерів на території регіонів, де перетинаються кордони України та Білорусі. Зі свого боку українські фахівці готові сприяти у пошуку зацікавлених інвесторів, готових вкладатися у ці «зелені» проекти", - йдеться у повідомленні.

Як нагадав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, північні регіони України придатні для вирощування енергетичних культур, що є цінною сировиною для біомаси. Її успішно використовують для виробництва тепла.

"Тим паче, що в Україні нещодавно на законодавчому рівні було закріплено стимулюючий тариф для виробників тепла «не з газу». Тому у нас є всі шанси успішно реалізувати потужні енергетичні кластери», – сказав Савчук.

У планах сторін - укладання угод про співпрацю між регіонами України та Білорусії, двосторонні візити на успішно діючі об’єкти з відновлюваних джерел енергії, підвищення кваліфікації українських та білоруських фахівців, проведення спільних бізнес-форумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-