Нафта дорожчає в очікуванні даних щодо бурової активності в США

Нафта дорожчає в очікуванні даних щодо бурової активності в США

Укрінформ
Нафта виросла в ціні в п'ятницю, а ринок чекає дані щодо кількості бурових установок в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням в серпні виросли в ціні на 0,35% до $42,89 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,33% до $45,37 за барель.

Кількість бурових установок в США зростає вже 22 тижні поспіль. Сьогодні компанія BakerHughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, опублікує свіжі дані, і інвестори хочуть дізнатися, чи призведе падіння цін на нафту до зміни планів американських видобувних компаній.

Учора містом Лейк-Чарлз в Луїзіані пройшовся тропічний шторм Сінді, який призупинив роботу підприємств в Мексиканській затоці, де зосереджено близько 17% виробництва нафти і 5% виробництва природного газу в США.

В четвер ф'ючерси на нафту виросли в ціні, частково відновившись після падіння в попередні декілька днів, але настрої залишаються «ведмежими», оскільки інвестори продовжують турбуватися з приводу зростаючих запасів нафти у світі.

Ф'ючерси на нафту пішли вгору після триденного падіння, хоча все більша кількість аналітиків знижує свої прогнози щодо цін на нафту в короткостроковій перспективі, побоюючись, що надмірна пропозиція нафти збережеться.

В середу Управління з енергетичної інформації повідомило, що запаси нафти в США скоротилися на 2,45 млн барелів за тиждень з 10 по 16 червня, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 2,1 млн.

Незважаючи на зменшення запасів нафти в США, зростаючий об'єм видобутку сланцевої нафти продовжує турбувати інвесторів. Міністерство енергетики США чекає, що об'єм видобутку виросте на 122 тис. барелів на день.

З початку року ціни на нафту впали більш ніж на 20% через песимістичні настрої інвесторів, оскільки трейдери все більше сумніваються, що ОПЕК та її союзникам вдасться розв'язати проблему надмірної пропозиції.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 45,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,27 долара за барель, що на 5 центів вище за рівень закриття торгів ($45,22).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-