СБУ вчасно захистила магістральні газопроводи

СБУ вчасно захистила магістральні газопроводи

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою запобігли потенційній загрозі виникнення надзвичайних подій на державних магістральних газопроводах.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що протягом 2013-2015 років керівництво одного з державних охоронних підприємств організувало механізм розкрадання коштів під час виконання договорів з охорони об'єктів газотранспортної системи. Посадовці на «папері» залучали до виконання робіт приватні фіктивні структури, які не мають права, згідно із законодавством, здійснювати охорону державних об'єктів. Через дії чиновників під загрозою опинилося стабільне функціонування стратегічної системи, зловмисники також привласнили мільйони гривень державних коштів», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що у цей період охорона об'єктів критичної газотранспортної інфраструктури була фактично відсутня. В умовах російської агресії це створювало потенційні загрози з боку терористичних угруповань та диверсійних груп, що могло привести до виникнення надзвичайних подій у сфері газопостачання, наголосили в спецслужбі.

“На сьогодні, завдяки роботі співробітників спецслужби, повноцінна охорона об'єктів ПАТ «Укртрансгаз» відновлена”, - підкреслюється в повідомленні.

За результатами розслідування колишньому генеральному директору державного охоронного підприємства та його заступнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Обвинувальні акти направлені до судових інстанцій, зазначили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-