Китайські інвестори готові модернізувати Херсонську ТЕЦ

Китайські інвестори готові модернізувати Херсонську ТЕЦ "під ключ"

Укрінформ
Китайські інвестори можуть поставити на Херсонську теплоелектроцентраль (ТЕЦ) нове сучасне обладнання і повністю модернізувати дане підприємство "під ключ".

Про це поінформував журналістів виконавчий директор Китайської торгової асоціації Руслан Осипенко після завершення в Херсонській облдержадміністрації зустрічі керівництва ОДА з бізнес-місією Китайської торгової асоціації та відвідання її представниками кількох підприємств регіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Представники бізнес-місії Китайської торгової асоціації - ред.) відвідали  вашу ТЕЦ. Є можливість поставити обладнання, є можливість повністю модернізувати її "під ключ"", - сказав Осипенко.

Однак для цього, зазначив він, інвесторам "треба розуміти, як буде відбуватися повернення інвестицій, треба розуміти, скільки необхідно від цієї ТЕЦ енергії, як отримувати, як заробляти гроші, якщо вона працює частково".

“Загалом тут треба рахувати, дивитися цифри”, - додав виконавчий директор Китайської торгової асоціації.

Як зазначалося під зустрічі представників бізнес-місії Китайської торгової асоціації з керівництвом ОДА, потенційних китайських інвесторів цікавить Херсонська ТЕЦ, навіть попри те, що дане підприємство є старим в плані технічного оснащення. Під час зустрічі китайці порушували питання щодо продажу Херсонської ТЕЦ, державних гарантій, які унеможливлюють у майбутньому оскарження результатів тендеру щодо цього підприємства, залучення потужностей Херсонської ТЕЦ з вироблення електроенергії протягом всього року, а не лише в опалювальний період.

Перша черга Херсонської ТЕЦ була споруджена у 1955-1958 роках, а друга - у 1965-1969 роках. ПАТ "Херсонська ТЕЦ" є найбільшим теплогенеруючим підприємством Херсона і обігріває половину міста. Від ПАТ "Херсонська ТЕЦ" в опалювальному сезоні 2016-2017 років обігрівалися у Херсоні 586 багатоповерхових житлових будинків. На балансі цього підприємства – 1 котельня, 8 центральних, 15 групових, 56 індивідуальних теплових пунктів, 110 вузлів приєднання опалення i 76 вузлів приєднання гарячого водопостачання, 15 підкачувальних i перекачувальних насосних станцій, близько 191 км теплових мереж. Разом з тим упродовж останніх років Херсонська ТЕЦ є також і одним з найбільш проблемних теплогенеруючих підприємств міста - через зношеність обладнання теплоелектроцентралі та її тепломереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-