Держаудит виявив в Аграрному фонді порушень на понад 11,5 мільйона

Держаудит виявив в Аграрному фонді порушень на понад 11,5 мільйона

Укрінформ
Під час ревізії фінансово-господарської діяльності публічного акціонерного товариства «Аграрний фонд» працівники Держаудитслужби виявили порушень на понад 11,5 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Державної аудиторської служби України.

"Ревізія охопила період з 1 листопада 2015 по 31 грудня 2016. Зокрема, державні аудитори виявили, що ТОВ «Перша логістична компанія», з якою Аграрний фонд уклав договір на перевезення товарно-матеріальних цінностей, порушуючи умови цього договору, завищило вартість своїх послуг. Аграрний фонд ці послуги оплатив, через що зазнав втрат більш як на 380 тис. грн. Ще 105 тис. грн Аграрний фонд втратив через те, що ДП «Спецагро», з яким було укладено договір щодо відшкодування витрат вартості комунальних послуг та витрат на утримання й експлуатаційне обслуговування нерухомого майна, завищило обсяги наданих послуг, які Аграрний фонд оплатив", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час ревізії виявлено, що на вимогу правоохоронних органів Аграрний фонд зберігав речові докази у кримінальних провадженнях, а саме: цукор-пісок, власником якого є держава в особі іншої юридичної особи – Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд».

"Цим самим було порушено Порядок зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов’язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження", - зазначили в Держаудитслужбі.

Унаслідок цього ПАТ «Аграрний фонд» здійснив покриття витрат іншої юридичної особи (ДСБУ «Аграрний фонд») на зберігання речових доказів на загальну суму понад 11 млн грн.

Зазначається, що матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-