У Нацбанку заявили про активізацію кредитування в Україні

У Нацбанку заявили про активізацію кредитування в Україні

Укрінформ
Банки більш жваво починають надавати споживчі кредити, а це є своєрідним поштовхом для інших типів кредитування в банківській системі.

Про це під час прес-брифінгу: «Звіт про фінансову стабільність», сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми спостерігаємо відновлення банківської системи. Банківська система є докапіталізованою. Банківська система на сьогоднішній день вже починає кредитувати, завдяки спільним зусиллям і виваженій монетарній політиці, ми маємо поступове зниження відсоткових ставок по залучених коштах і це безумовно впливає на здешевлення кредитних ресурсів для підприємств та населення. Сьогодні ми спостерігаємо пожвавлення кредитування, в першу чергу споживчого кредитування, і це є позитивним фактором, оскільки - це своєрідний поштовх для кредитування у банківській системі", - сказала Рожкова.

Вона додала, що розвитку такого кредитування сприятиме нещодавно прийнятий закон про споживче кредитування. 

Рожкова зазначила, що окрім споживчого кредитування, у Нацбанку бачать відновлення і кредитування промисловості окремими банками.

«На сьогодні і сільське господарство, і добувна промисловість, інфраструктурні галузі - є привабливими для кредитування. І банки, в принципі, розпочинають кредитування економіки, що є дуже позитивним, адже це працює на зростання нашого ВВП», - наголосила Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-